maanantai 2. maaliskuuta 2015

Oppia Opistotieltä


Olen niin innoissani! Tätä voisi tehdä loputtomiin, nimittäin rakennusten 3D-visualisointia ja mallien istuttamista oikeaan valokuvaan. Tämä on koulussa tehty harjoitus. Mallinsimme kouluympäristön massoina Autodeskin Revit -ohjelmalla. Suunnittelimme ympäristöön myös jonkin hyvin luonnosmaisen rakennuksen. Tähän osuuteen en laittanut juuri aikaani, pääasia oli kuitenkin tämä kuvaistutus.

Tänä talvena näitä harmaita päiviä on riittänyt ja sattuipa tietysti juuri valokuvaus päiväksi myös sellainen. Hikipinkona kävin kuvailemassa vielä lauantaina, jotta piha ei olisi niin täynnä autoja. Ensin kuvan harmaus harmitti, mutta kun aloin muokata kuvaa tajusin, että tässä se harmaus onkin juuri se juttu.

Yllättävän hyvin ja helposti sainkin rakennuksen istutettua liikuntasalin kylkeen Photoshopilla. Päälle vielä kaveriporukka eräältä toiselta kuvausreissulta, lunta katolle, taivaaseen sävyä... Mutta se tekstipuoli olikin sitten se vaikein asia. BLACKOUT! No joo, nyt siinä on edes jotain...

Huvittavaa miten sävyt muuttuvat jo jpeg:tä tähän bloggeriin tuodessa, vaikka kyseessä on sama kone. Tuo ei ole se miltä sen pitäisi näyttää. Photoshopissa se vielä näytti raikkaalta! Miltähän se näyttää muilla koneilla? Oppimista siinäkin siis vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti